Gå til sidens hovedinnhold

Oslo: Går tilbake til ordinære skjenketider - fortsatt kriseledelse

Oslo kommune fortsetter med gradvis gjenåpning, men forlenger kriseledelsen gjennom sommeren. Trengsel på badeplasser og kollektivtrafikk bekymrer.

OSLO (Nettavisen): Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) orienterte fredag om koronasituasjonen i Oslo og tiltak gjennom sommeren på en pressekonferanse.

66 mennesker har dødd i Oslo under koronautbruddet så langt.

Normal skjenking fra mandag

- Vi mener det er riktig å fortsette med en gradvis og kontrollert gjenåpning av Oslo. Vi har besluttet å gjøre endringer i skjenkereglene i Oslo, sa byrådslederen fredag.

- Vi går tilbake til ordinære skjenke- og åpningstider. Dette vil gjelde fra og med mandag, opplyste han.

Johansen berømmet serveringsbransjen for å ha håndtert gjenåpningen av utelivet på en god og ansvarlig måte.

- Når vi nå utvider åpningstidene, er det viktig at gjester og serveringssteder fortsetter å opptre ansvarlig. Jeg er glad for at enda flere med dette kan komme tilbake i arbeid, sier byrådslederen.

Oslo kommune varsler kontroller av om skjenke- og serveringssteder overholder smittevernreglene. Byrådslederen understreker at kommunen ikke vil nøle med å stenge enkeltsteder som ikke følger reglene.

- Ga ønskede resultater

- Vi skal selvfølgelig evaluere håndteringen av koronautbruddet, og vi skal ikke forskuttere konklusjonene, men nedstengingen har gitt ønskede resultater. Vi fikk tidlig kontroll over smittespredningen, sa Raymond Johansen og sa hovedstaden nå begynner å ligne på seg selv.

- Vi viderefører anbefalingene om hjemmekontor til midten av august, sa Johansen.

Badeplasser og kollektivtrafikk

Byrådslederen uttrykte bekymring for store ansamlinger av mennesker i Oslo gjennom sommeren og trengsel i kollektivtrafikken:

- Jeg er bekymret for store ansamlinger på badestrendene. Ansatte i kommunen og vektere deltar i rapportering. Dette gir oss et godt utgangspunkt for å vurdere tiltak i området hvor det er stor trengsel.

- Vi får nå daglige meldinger om trengsel i kollektivtransporten. Unngå kollektivtransport som ikke er helt nødvendig, oppfordret han.

Helsebyråd Robert Steen, næringsbyråd Marie Victoria Evensen og samferdselsbyråd Arild Hermstad var også til stede på pressekonferansen.

Den siste ukerapporten fra Folkehelseinstituttet forteller om 8643 bekreftede smittetilfeller i Norge så langt. I uke 24 ble det meldt 80 tilfeller mot 115 tilfeller i uke 23. Det var en nedgang i antall meldte tilfeller i Oslo sist uke (48 tilfeller i uke 24 mot 83 i uke 23). Totalt 334 kommuner meldte ingen tilfeller i uke 24.

Les også: Disse kommunene er fortsatt koronafrie


Sentral kriseledelse gjennom sommeren

  • Byrådet har fredag besluttet å gjeninnføre normale åpningstider for serveringssteder i Oslo. Endringen gjelder fra og med mandag 22. juni.
  • Oslo kommune opprettholder det høyeste beredskapsnivået med sentral kriseledelse gjennom sommeren.
  • Byrådet har satt av 81 millioner kroner i ekstraordinære midler til sommerjobber, ferietilbud og aktiviteter for barn og unge over hele byen. I budsjettavtalen mellom byrådspartiene og Rødt, som ble inngått torsdag, styrkes en del av disse satsingene ytterligere.
  • Oslo kommune har oppdatert byvettreglene (se rammesak) for sommeren med mål om å unngå nye smitteutbrudd. Kommunen vil gjennomføre en kampanje på ulike språk for å spre byvettreglene ut i befolkningen.
Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene