Gå til sidens hovedinnhold

Oslo Kino får danske eiere

Oslo (NTB): Etter en langvarig og omstridt prosess har Oslo kommune bestemt seg for å selge Oslo Kino til danske Egmont.

Salget ble kunngjort på en pressekonferanse på Colosseum kino i Oslo torsdag ettermiddag. Egmonts datterselskap Nordisk Film har kjøpt Oslo Kino for 600 millioner kroner, melder E24.

Oslo Kino AS er landets største kinokonsern. Selskapet hadde i 2011 en omsetning på 463 millioner kroner og eide i fjor 16 kinoer. Åtte av dem er i Oslo.

- For å sikre selskapets ledende posisjon i et marked i rask omstilling, konkurransemessig og teknologisk, kan salg være den beste løsningen. Kulturpolitisk blir det ingen endringer ved et eventuelt salg. Visning av film i Oslo er regulert gjennom konsesjoner og støtteordninger, og det sikrer kommunen fortsatt styring uten å eie, sa byrådsleder Stian Berger Røsland (H) i 2012.

Kulturbyråd Hallstein Bjercke (V) har tidligere sagt at Oslo Kino er godt rustet til å bidra til modernisering av kinodrift landet over, forutsatt at selskapet får en eier med investeringsvilje som kan ta raske beslutninger. (©NTB)

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget