RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo kommune brøt lønnsforhandlingene

Foto: Kallestad, Gorm (Scanpix)
Sist oppdatert:
Nå må partene møte hos riksmeklingsmannen.

Partene i lønnsforhandlingen i Oslo kommune ble ikke enige lørdag. Dermed ble forhandlingene brutt.

- Vi beklager at Oslo kommune selv brøt forhandlingene med arbeidstakersiden, og konstaterer dette faktum med undring, fastslår forhandlingsleder for Akademikerne i Oslo kommune, Jan Olav Birkenhagen i en pressemelding.

Nå må partene møte hos riksmeklingsmannen.

Les også: Så mye bør du opp i lønn

- Oslo kommune har i årets lønnsforhandlinger ikke tatt den sterke konkurransen om arbeidstakere med akademisk utdannelse alvorlig, sier Birkenhagen.

Og legger til:

- Oslo kommune fravek allerede i sitt første tilbud prinsippet om mest mulig lokal lønnsdannelse. I tillegg var ikke kommunen villig til å legge økonomi i oppgjøret tilsvarende det i kommunesektoren for øvrig og i staten. Dette er to viktige elementer i kampen om akademisk arbeidskraft, fremholder Birkenhagen.

Lønnsoppgjøret startet onsdag. Det er organisasjonene YS K-Oslo, Unio Oslo, Akademikerne, og Kommuneansattes Hovedsammenslutning KAH - LO-forbundene i Oslo kommune som er reprensentert i lønnsoppgjøret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere