*Nettavisen* Nyheter.

Oslo kommune frigir OL-kravliste

Oslo (NTB): Oslo kommune frigjorde onsdag mellom 6.000 og 7.000 sider med tekniske kravspesifikasjoner fra Den internasjonale olympiske komité (IOK) til et eventuelt Oslo-OL i 2022.

Tidligere denne måneden krevde leder i Fremskrittspartiets bystyregruppe i Oslo, Carl I. Hagen, og varaordfører og gruppeleder i Arbeiderpartiet, Libe Rieber-Mohn, at IOK-dokumentet måtte offentliggjøres.

Heller ikke nestleder Bård Vegar Solhjell i Sosialistisk Venstreparti mente det var betryggende at Norges Idrettsforbund skulle sitte på dokumentet alene, uten å gi Oslos politikere innsyn.

Onsdag besluttet Oslo kommune å offentliggjøre dokumentet, skriver VG.

- Bakgrunnen var en konkret forespørsel om innsyn fra NRK. Vi fant ikke noe som skulle tilsi at det burde unntas offentlighet, og Idrettsforbundet har hatt samtaler med IOK der de har vært tydelige på våre synspunkter, sier OL-sjef Eli Grimsby til avisen.

Hun antyder at det er snakk om 6.000-7.000 sider med tekniske manualer som kommunen nå har publisert, og hun mener dette neppe har skjedd med slike IOK-dokumenter noe annet sted i verden tidligere. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.