RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo kommune har satt opp toaletter til romfolk

Oslo (NTB): Oslo kommune har nå satt opp toaletter til romfolket som bor i Oslo sentrum, stikk i strid med hva byrådsleder i Oslo Stian Berger Røsland (H) tidligere har sagt.

En rekke hjelpeorganisasjoner og politikere i Oslo har bedt kommunen om tilby tilreisende romfolk toaletter etter klager på avføring i byens uteområder. Byrådsleder Stian Berger Røsland har vært sterkt imot et slikt tiltak av frykt for flere tilreisende, men nå har kommunen gitt etter, skriver Aftenposten.

For tre uker siden satte kommunen opp utedoer til romfolket ved Tøyenparken og Vaterlandsparken i Oslo sentrum. I alt har de i dag seks doer til disposisjon som kommunen betaler for.

Byrådsleder Røsland sier at toalettene er Bymiljøetatens initiativ.

- Dette er noe Bymiljøetaten har ønsket for å se om det bidrar til å forbedre de hygieniske forholdene i disse områdene. De vil gjøre en evaluering av tiltaket målt opp mot ressursene som etaten bruker på å holde parkene rene i dag - ressurser som har vært ganske betydelige. Vi ønsket ikke å overprøve denne faglige vurderingen med en ren politisk begrunnelse, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere