RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo kommune kaster ut Adecco

Sist oppdatert:
Nå er det ikke bare på sykehjemmene Adecco sliter. Oslo er misfornøyd med renholdet.

Da snakker vi ikke om kvaliteten på vaskingen Adecco gjør for Oslo kommune i deres bygg, men lønnen som renholderne får.

- Kommunen har kommet til at avlønning som ligger under Oslo kommunes tarifflønn er for lavt. På bakgrunn av dette krever vi at Adecco retter forholdet slik at vikarene blir lønnet på samme nivå som Oslo kommunes tariff på området, sier finansbyråd Kristin Vinje til Dagbladet .

Derfor vil ikke kommunen forlenge avtalen med Adecco Norge AS.

Oslo politidistrikt etterforsker nå Adecco for brudd på arbeidsmiljøloven etter avsløringene om ulovlig dårlig forhold blant ansatte på Ammerudlunen sykehjem og Midtåsen sykehjem i Oslo som drives av Adecco.

Avsløringene førte også til at flere andre sykehjem som driftes av Adecco har blitt undersøkt. Disse undersøkelsene har avslørt brudd på arbeidsmiljøet også andre steder. Av den årsak gikk direktør for Adecco Helse AS av sist uke.

Flere kommuner som har private sykehjem drevet av Adecco undersøker nå forholdene ved disse sykehjemmene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere