I april 2015 ble en 3-roms leilighet lagt ut for salg i et borettslag på St. Hanshaugen i Oslo. Leiligheten ble solgt for 600.000 kroner over prisantydningen på 3,1 millioner kroner.

I oktober ble leiligheten igjen lagt ut for salg. Prisantydningen var hevet til 4,49 millioner kroner - pluss 100.000 kroner i fellesgjeld.

Rålekker

«Rålekker» var et ord som ble brukt flere ganger i annonsen.

En rålekker og nyoppusset 3-roms med solrik, usjenert balkong, effektiv planløsning, lekkert baderom med fantastiske fliser på gulv, dusjnisje, vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Meget pent kjøkken fra KVIK med integrerte hvitevarer fra BOSCH, komfyrvakt og eksklusiv ventilator | Boligannonse

Dette fikk personer i borettslaget til å reagere. Prisen var langt over det som var normalt for sammenlignbare leiligheter i borettslaget, og blir overfor Nettavisen omtalt som "all time high".

Overflateoppusset

Ifølge annonsen hadde eier byttet ut kjøkkeninnredningen, men ikke fått på plass avtrekk/kullosvifte over den midtplasserte komfyren.

Det 13 år gamle badet er overflateoppusset (flis-på-flis). I tillegg er det lagt eikeparkett på gulv og veggene er malt.

I stua har det blitt installert en splitter ny vedovn/peis som et ettertraktet tillegg i den panelovnfyrte leiligheten.

Ingen var villig til å betale

Interessen fra markedet var derimot laber, og ifølge naboer var det klart at prisen var for høy.

Det kom bud flere hundre tusen kroner under prisantydningen, som selger avviste.

Så i desember kommer kommunen inn: Boligbygg betaler 10.000 kroner over prisantydningen - uten konkurranse fra andre - for å benytte den som kommunal bolig.

Det første de så gjør er å fjerne den nye peisen, og mure igjen pipa, fordi Boligbygg ikke ønsket en slik standard på sine utleieboliger.

Nettavisen har gjentatte ganger forsøkt å få kommentar fra Boligbyggs kommunikasjonsdirektør om kjøpet, men har ikke lykkes.