RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
ANMELDES: Rødt-leder Bjørnar Moxnes blir politianmeldt av egen kommune.
ANMELDES: Rødt-leder Bjørnar Moxnes blir politianmeldt av egen kommune. (Mediehuset Nettavisen)

Oslo kommune politianmelder Rødt-leder

Sist oppdatert:
Blir anmeldt av eget bystyre.

Oslo kommune vil politianmelde Rødt-leder Bjørnar Moxnes etter at han offentliggjorde en rapport om en overgrepssak ved Lindeberg omsorgssenter.

Det ble avgjort under Oslo bystyres møte onsdag kveld. Der stemte Rødt og SV mot å politianmelde, men var ikke i nærheten av å få flertall, skriver Aftenposten.

Les også: Rødt-leder kan bli politianmeldt

Den såkalte Lindeberg-saken begynte å rulle i november 2011, da en hjelpepleier ble beskyldt for overgrep mot to beboere ved institusjonen. Mannen ble politianmeldt og mistet jobben, men politiet henla saken, og i fjor fikk hjelpepleieren jobben tilbake.

Kommunen er blitt sterkt kritisert for håndteringen av saken, og kommunerevisjonen gransket derfor saksbehandlingen, noe som ledet til en rapport. Selv om rapporten ble unntatt offentlighet, la partiet Rødt ut hele dokumentet på sine nettsider 24. januar i år.

Moxnes sa etter bystyremøtet at han ikke frykter en eventuell rettssak.

– Jeg er trygg på at det som er gjort er riktig, sier han, og er ikke enig i at opplysningene som er fremlagt kan bidra til at enkeltpersoner blir identifisert.

Ordfører Fabian Stang (H) viste blant annet til at både kommuneadvokaten og kontrollutvalget mente at Moxnes burde anmeldes.

– Hvis dette er politisk knebling av Rødt, sier Rødt i realiteten at de skal ha immunitet i forhold til straffeloven. Det vil bli feil, sa Stang.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere