Gå til sidens hovedinnhold

Oslo kommune: Skjenkeforbudet og hjemmekontor-påbud oppheves 05. juli

Som varslet fjernes flere av Oslos lokale koronaregler fra og med mandag 5. juli: skjenkeforbudet etter kl. 24.00 oppheves og påbudet om hjemmekontor fjernes.

Det opplyser Oslo kommune om i en pressemelding torsdag ettermiddag.

– Gjenåpningen av Oslo fortsetter å gå veldig bra. Selv med masse liv i byen, økt mobilitet og færre regler, fortsetter antallet smittede og innlagte å synke. Det er en stor lettelse, og som planlagt kan vi da gå videre med gjenåpningen av Oslo fra mandag. Også for skjenking og hjemmekontor vil det fra mandag være nasjonale regler som gjelder i Oslo, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Selv om skjenkestedene kan holde åpent til etter 24.00 fra mandag av i Oslo, gjelder fortsatt den nasjonale forskriften som sier at skjenkesteder ikke kan slippe inn gjester etter midnatt.

Hva gjelder oppmykningen i hjemmekontor-anbefalingene gjelder fortsatt det nasjonale rådet om smittevern på arbeidsplasser.

– Bruk av hjemmekontor har vært helt avgjørende for å få ned mobiliteten og minske kontakt. Når smitten er så lav som nå, er det ikke lenger riktig med et påbud om hjemmekontor. Det betyr at folk kan begynne å være mer fysiske tilstede på arbeidsplassene, sier byrådslederen.

Det eksisterer også en nasjonal oppfordring til delvis bruk av hjemmekontor.

– Så må både arbeidsgivere og ansatte huske at det fremdeles gjelder klare råd for å forebygge smitte på arbeidsplassene og en anbefaling om å unngå unødvendige reiser med kollektivtransport. For de fleste virksomheter vil en kombinasjon av hjemmekontor og tilstedeværelse være fornuftig en god stund til, sier Johansen.

Disse lokale reglene vil fortsatt gjelde i Oslo:

  • Krav om bruk av munnbind i kollektivtransporten og i taxi videreføres.
  • Anbefalingen om å unngå unødvendige reiser med kollektivtransport videreføres.
  • Regelen om smitteverntiltak på byggeplasser videreføres.