Gå til sidens hovedinnhold

Oslo kommune vil politianmelde Rødt-leder

Oslo (NTB): I Oslo kommune er det støtte for et forslag om å politianmelde Rødt-leder Bjørnar Moxnes' beslutning om å offentliggjøre en rapport om en overgrepssak ved Lindeberg omsorgssenter.

Store deler av forretningsutvalget i Oslo kommune stiller seg bak forslaget om å politianmelde Moxnes. Forslaget skal behandles av bystyremøtet onsdag, skriver Aftenposten.

Den såkalte Lindeberg-saken begynte å rulle i november 2011 da en hjelpepleier ble beskyldt for overgrep mot to beboere ved institusjonen. Mannen ble politianmeldt og mistet jobben, men politiet henla saken, og i fjor fikk hjelpepleieren jobben tilbake.

Kommunen er blitt sterkt kritisert for håndteringen av saken, og kommunerevisjonen gransket derfor saksbehandlingen, noe som ledet til en rapport. Selv om rapporten ble unntatt offentlighet, la partiet Rødt ut hele dokumentet på sine nettsider 24. januar i år.

Aps Frode Jacobsen som leder Kontrollutvalget, har kalt offentliggjøringen alvorlig, uheldig og ulovlig. Ifølge Aftenposten er kommuneadvokaten koblet inn i saken, men et eventuelt vedtak om politianmeldelse må likevel komme fra bystyret der Moxnes selv er medlem. (©NTB)