*Nettavisen* Nyheter.

Oslo KrF vil starte på nytt i regjeringskvartalet

Oslo KrF Vil endre premisset om å samle alle departementene, et premiss som ligger i bunnen av anbefalingene Statsbygg- sjef Harald Nikolaisen presenterte for to uker siden.

Oslo KrF Vil endre premisset om å samle alle departementene, et premiss som ligger i bunnen av anbefalingene Statsbygg- sjef Harald Nikolaisen presenterte for to uker siden. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)

Oslo KrF er redd det vil bli for trangt i det nye regjeringskvartalet. De vil revurdere premisset som ligger til grunn for planene Statsbygg presenterte nylig.

– Regjeringskvartalet er en så sentral plass i Oslo at kommunen bør ha et tydeligere grep og vise tydeligere forventninger til utformingen, sier nestleder Gaute Brækken i Oslo KrF til Dagsavisen. Han ønsker seg folkeliv på kveldstid og vil unngå at området blir en betongørken.

To uker etter at Statsbygg presenterte sine anbefalinger for nytt regjeringskvartal, vil fylkeslaget i KrF at prinsippet om å samle alle departementene revurderes.

– Vi tror det vil bli for trangt, særlig med tanke på hvor mye departementene har vokst de siste årene. Det er ingen grunn til å tro at veksten avtar, sier Brækken.

Bjørn Halvorsen er leder i Norsk Tjenestemannslag (NTL) Sentralforvaltningen. Mange av hans medlemmer jobber i regjeringskvartalet, og også Halvorsen frykter at det kan bli trangt om plassen – allerede fra innflytting. Han håper regjeringen fortsatt kan bruke de eksisterende byggene R5 og R6 i tillegg til det som ligger i det såkalte Konsept Øst.

Ett departement Oslo KrF ikke ønsker inn i regjeringskvartalet er Utenriksdepartementet. Brækken vil i likhet med partifelle og tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik la UD beholde dagens plassering.

– UD er det største departementet, og bygningen er en viktig og symboltung institusjon, sier Brækken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.