*Nettavisen* Nyheter.

Oslo-lufta har blitt bedre - her kan du sjekke luftforurensningen der du bor

FLERE ELBILER: Politikerne diskuterer hvem som har æren for at Oslo-lufta er blitt renere. En faktorene det pekes på er at flere kjører kollektivt eller har kjøpt elbil. Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)

Luftkvaliteten i Oslo har blitt mye bedre de siste årene, ifølge beregninger fra Statens vegvesen og kommunen.

Ifølge beregningene blir nå 10.000 innbyggere rammet av farlig luftforurensning i hovedstaden, mens tallet var hele 200.000 i 2015, melder NRK.

Les også: Norsk helselobby slår tilbake mot tyske leger: – Diesel er et helseproblem

– Jeg tror det viktigste vi gjør er å innføre politikk som funker slik at lufta i Oslo blir rein, sier miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg (MDG).

Eirik Lae Solberg (H) mener imidlertid æren kan deles med det forrige byrådet i Oslo. Og han gir dessuten byens innbyggere mye av fortjenesten.

– Jeg er mest imponert over at innbyggerne har respondert. De har latt bilen stå, har kjørt kollektivt eller kjøpt elbil. Det er viktig at vi fortsetter med positive virkemidler, sier han.

(©NTB)

Luftkvalitet, et samarbeid blant annet mellom Meteorologisk institutt, Statens vegvesen og Norsk institutt for luftforskning, har lansert en ny testversjon som viser lokal luftkvalitet i en rekke norske byer. Klikk her for å se kartversjon av tjenesten.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tabellen viser årsmiddelverdien av nitrogendoksid (NO2) ved ulike målepunkter i Oslo. Foto: (Luftkvalitet.info)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.