RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo lufthavn fikk seniorpris

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Oslo lufthavn har fått prisen Årets seniorinitiativ 2012 på grunn av god seniorpolitikk og en sunn bedriftskultur.

Det er Senter for seniorpolitikk (SSP) som har valgt Oslo lufthavn (OSL) som årets vinner. Administrerende direktør Nic Nilsen mottok tirsdag prisen på vegne av OSL på den nasjonale IA-konferansen.

Det er lagt vekt på at Oslo lufthavn har «en helhetlig tilnærming til sin seniorpolitikk». Dessuten er det vektlagt at bedriften dels har bygget opp en kultur med sunn helse og treningsprofil, dels har gjort de ansatte i stand til å mestre utfordringer i jobben og dels har gjort det mulig for seniorer å stå lengst mulig i arbeid.

Ved denne helhetlige satsingen har OSL oppnådd å øke pensjonsalderen fra 63 til 66 år over tre år.

- OSL beholder dermed verdifull seniorkompetanse lenger. I tillegg har virksomheten redusert sykefraværet, og færre medarbeidere opplever å bli medisinsk underkjent, det vil si at de ikke kan fortsette i jobben av medisinske årsaker, heter det i juryens begrunnelse.

Prisen ble delt ut av arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap).

- Oslo lufthavn viser at de har forstått hva IA-avtalen går ut på, nemlig å øke nærværet i norsk arbeidsliv, sier Huitfeldt i en kommentar.

- Det er svært hyggelig å få denne prisen og dette er også en anerkjennelse av at mange års satsing på en helhetlig seniorpolitikk har blitt lagt merke til, sier direktør Nic Nilsen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere