RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo-politiet får kritikk i intern rapport

Oslo (NTB): Politiet i Oslo får i en intern rapport kritikk og beskjed om å gjøre store endringer for å møte utfordringene som følger i kjølvannet av en voksende befolkning og nye kriminelle trender.

Rapporten «Oslo 2022» beskriver en stivnet, foreldet organisasjonsform som stort sett har vært uendret siden 1994, skriver Aftenposten.

Oslo har den prosentvis kraftigste befolkningsveksten i Europa. Rapporten etterlyser en dynamisk politistyrke som raskt klarer å tilpasse seg nye kriminelle trender.

- Rapporten gir et godt grunnlag for både intern og ekstern debatt. Jeg kan nikke gjenkjennende til mye, selv om det ikke er sikkert at rapporten gir hele fasiten, sier politimester Hans Sverre Sjøvold i Oslo politidistrikt.

Den interne rapporten foreslår flere tiltak for å gjøre konstablene i bedre stand til å møte fremtidens utfordringer. Stasjonene Grønland, Sentrum og deler av Majorstuen bør slås sammen til én stor stasjon, og det bør opprettes privat vaktstyrke for ambassadene, under politiets ledelse. Innsatsen i bydelene må styrkes og det må etableres politiposter på utsatte steder, foreslår rapporten videre. Grov kriminalitet skal hamles bedre opp med ved at politiet jobber mer tverrfaglig.

Rapporten foreslår også at Oslo politidistrikt arbeider tettere sammen med nabodistriktene rundt Oslofjorden. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere