Gå til sidens hovedinnhold

Oslo-politiet har overtatt etterforskningen Nye svar er ventet i dag

Politiet kan foreløpig ikke si noe om kjønn og alder på avdøde. Foreløpig obduksjonsrapport vil foreligge i formiddag.

Politiet bekrefter at det er funnet en død person på Kolbotn i Oppegård kommune utenfor Oslo. Vedkommende blir obdusert i dag, og politiet kan foreløpig ikke si noe om kjønn og alder på avdøde. Det er ventet svar på obduksjonsrapporten i formiddag.

- Det er ingen nye opplysninger i saken foreløpig, sier operasjonsleder ved Follo politidistrikt til Nettavisen klokka 07.30 tirsdag morgen. Ved 09.30-tiden tirsdag meldte Follo politidistrikt at Oslo har tatt over etterforskningen av likfunnet på Kolbotn.

Taust fra Oslo politidistrikt

Oslo politidistrikt opplyser i en pressemelding tirsdag morgen at det ikke blir noe av den vanlige presseoppdateringen i Sigrid-saken klokka 09 og at de foreløpig ikke besvarer noen spørsmål om saken.

- Kan ikke si noe om kjønn og alder
- Vi kan bekrefte at det dreier seg om en død person, men kan ikke si noe nærmere om kjønn eller alder, sier politioverbetjent Rune Isaksen i Follo politidistrikt til NTB.

Isaksen opplyser at funnet ble gjort i forbindelse med et politioppdrag i Oppegård kommune, men ønsker ikke å gå nærmere inn på omstendighetene rundt funnet.

Blir obdusert
- Vedkommende blir nå fraktet inn til Oslo og vil bli obdusert i løpet av morgenen. Vi håper obduksjonen kan gi flere svar og en identifikasjon, sier Isaksen.

Follo-politiet sier de har orientert Oslo om funnet.

- Det er helt naturlig i forbindelse med Sigrid-saken som de har ansvaret for, sier overbetjenten til NTB. Han understreker at de ikke har noen holdepunkter for å sette likfunnet i sammenheng med Sigrid-saken.

- Vi regner med å ha svar fra obduksjonen i tidlig formiddag, i 10-11-tiden, sier Isaksen til NRK.

Follo politidistrikt meldte i en pressemelding ved 00.30-tiden tirsdag at et lik trolig var funnet på Kolbotn.

- I forbindelse med et politioppdrag i Oppegård kommune ble politiet oppmerksomme på noe som kunne være et lik. Funnet ble gjort utendørs og i et skogsområdet tilknyttet Skiveien, het det i pressemeldingen.

Funnet ble gjort i et lite skogholt like sør for Kolbotn. Det går en tursti inn der liket ble funnet, men denne turstien er lite brukt. Turstien går inn fra Skiveien like sør for Shell-stasjonen på Solbråtan.

Jobbet til langt på natt
Politiet var tirsdag morgen ennå ved funnstedet som er sikret for videre åstedsundersøkelser.

Har du bilder eller informasjon: Tips oss på vaktsjef@nettavisen.noeller send TIPS etterfulgt av meldingen til 2242.

Se funnstedet på interaktivt kart under:

HTML EMBED

Vis Likfunn Oppegård i et større kart