*Nettavisen* Nyheter.

Oslo-politiet langt bak kravet til oppklaring

Oslo (NTB): Justisminister Grete Faremo (Ap) krever at landets politi oppklarer 38 prosent av sakene. I Oslo er kravet langt lavere, og det er alle småfiskene i narkomiljøet som redder statistikken.

Faremo satte som krav til Oslo i 2012 at oppklaringsprosenten skulle ligge på bare 25, noe hovedstadspolitiet ikke har klart.

Likevel klarte Oslo-politiet å oppklare 22,9 prosent av sakene, først og fremst fordi om lag en tredel av alle oppklarte saker involverte personer som enten bruker, oppbevarer, kjøper eller selger små doser narkotika, skriver Klassekampen.

Tar man bort narkotikasakene, er oppklaringsprosenten ikke mer enn 15,5 prosent.

- Man ser jo at prosenten går opp og ned etter måten man jobber på, og i tilfeller som dette vil enkle saker med mindre jobbing gi penere tall, sier en politikilde som ønsker å være anonym til avisa.

Visepolitimester Roger Andresen sier 22. juli-saken tok svært mye av ressursene i 2011, og at økningen i antallet narkotikasaker i 2012 skyldes at politiet nå er tilbake i gatene som før. Han nekter for at man prioriterer saker med høy oppklaringsprosent for å få bedre måltall. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.