RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo-politiet må ut med 17 millioner for Nobel-sikkerhet

TRE PRESIDENTER (fra venstre): Presidenten i Det europeiske råd, Herman Van Rompuy, presidenten i EU-kommisjonen Jose Manuel Barroso, og presidenten i Europaparlamentet Martin Schulz kommer for å motta prisen.
TRE PRESIDENTER (fra venstre): Presidenten i Det europeiske råd, Herman Van Rompuy, presidenten i EU-kommisjonen Jose Manuel Barroso, og presidenten i Europaparlamentet Martin Schulz kommer for å motta prisen. Foto: JOHN THYS
Sist oppdatert:
Men det er langt mindre enn hva Clinton, Obama og Breivik kostet.

Sikkerhetstiltakene i forbindelse med utdelingen av Nobels fredspris neste uke vil ha en prislapp på mellom 10 til 17 millioner kroner, opplyser Politidirektoratet til P4-nyhetene.

Direktoratet sier videre at kostnadene kan bli enda større, ut fra hvilke land som vil delta i markeringen, antall deltakere og hvor lenge disse blir i Oslo.

Trioen kommer
Fra før er det kjent at presidenten i Det europeiske råd, Herman Van Rompuy, presidenten i EU-kommisjonen Jose Manuel Barroso og presidenten i Europaparlamentet Martin Schulz kommer.

I tillegg har Tysklands forbundskansler Angela Merkel sagt ja, sammen med frankrikes president François Hollande. Storbritannias statsminister David Cameron kommer ikke, men sender sin visestatsminister Nick Clegg i stedet.

«Billig» besøk
Det foreløpige anslaget er langt lavere enn hva andre sikkerhetstiltakene har kostet politiet og Oslo kommune.

Da Bill Clinton var på besøk i Oslo i 1999 kostet sikkerhetstiltakene 68 millioner kroner, noe som tilsvarer 87 millioner i dagens kroneverdi.

Prislappen på Barack Obamas besøk i 2009 startet på 80 millioner kroner i bevilgninger til politiet. Senere fikk Forsvaret fikk en ekstrabevilgning på 12 millioner for å sikre mannskap og utstyr.

Sikringen og ombyggingen av Oslo tinghus under rettssaken mot Anders Behring Breivik, samt overføring av rettsmøtene til flere domstoler i Oslo, fikk til slutt en kostnad på over 100 millioner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere