*Nettavisen* Nyheter.

Oslo-politiet vil ha hurtigdomstol for utlendinger

Oslo (NTB): Politiet har lite ressurser til å jakte på forbrytermistenkte utlendinger. Oslo-politiet ønsker seg en særordning for å få dem dømt på tre dager.

Seksjonssjef Egil Jørgen Brekke i Oslo politidistrikt vil ha en egen hurtigdomstol for å slippe å gå veien om ordinær varetektsfengsling og stille personer involvert i mindre alvorlige krimsaker til doms før de forsvinner ut av landet, melder NRK.

Kanalen har vært ute på spaning med den eneste politimannen som jobber med å finne etterlyste personer i Oslo. Han mener det er liten risiko for å bli tatt hvis man er etterlyst i Norge.

- Det er nok langt på vei fordi lovgivningen, slik den er i dag, ikke har tatt opp i seg at det er så mange utlendinger som vi i dag forfølger, sier seksjonssjef Brekke. Han presiserer at det fortsatt vil være et problem å få forkynt dommene og få personene inn til soning, når folk drar på rømmen.

Statssekretær Pål Lønseth (Ap) i Justisdepartementet viser til at det også innenfor dagens regelverk er gode muligheter for raske pådømmelser.

- Det samarbeidet må gjerne videreutvikles, men en egen hurtigdomstol er jeg umiddelbart noe skeptisk til, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.