RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo-politiet vil ha hurtigdomstol for utlendinger

Foto: Roald, Berit (Scanpix)
Sist oppdatert:
Politiet har lite ressurser til å jakte på forbrytermistenkte utlendinger. Oslo-politiet ønsker seg en særordning for å få dem dømt på tre dager.

Seksjonssjef Egil Jørgen Brekke i Oslo politidistrikt vil ha en egen hurtigdomstol for å slippe å gå veien om ordinær varetektsfengsling og stille personer involvert i mindre alvorlige krimsaker til doms før de forsvinner ut av landet, melder NRK.

Kanalen har vært ute på spaning med den eneste politimannen som jobber med å finne etterlyste personer i Oslo. Han mener det er liten risiko for å bli tatt hvis man er etterlyst i Norge.

– Det er nok langt på vei fordi lovgivningen, slik den er i dag, ikke har tatt opp i seg at det er så mange utlendinger som vi i dag forfølger, sier seksjonssjef Brekke. Han presiserer at det fortsatt vil være et problem å få forkynt dommene og få personene inn til soning, når folk drar på rømmen.

Statssekretær Pål Lønseth (Ap) i Justisdepartementet viser til at det også innenfor dagens regelverk er gode muligheter for raske pådømmelser.

– Det samarbeidet må gjerne videreutvikles, men en egen hurtigdomstol er jeg umiddelbart noe skeptisk til, sier han.

Flere politikere har tidligere tatt til orde for en slik hurtigdomstol, og det samme har Kriminalomsorgens Yrkesforbund. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere