Gå til sidens hovedinnhold

Oslo raser mot Prideflagg-vandaler

«Et angrep på prideflagget er et angrep på våre innbyggere», skriver kommunen i en pressemelding torsdag.

— Den siste tidens hendelser, der prideflagg har blitt stjålet og vandalisert, kan vi ikke akseptere, sier Rina Mariann Hansen, byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester.

I en pressemelding skriver byråden at alle virksomheter i kommunen oppfordres til å anmelde til politiet om flagg skulle bli stjålet eller utsatt for vandalisme.

Denne måneden feires pride i hovedstaden fra 18. til 27. juni med flagg og arrangementer rundt om i byen. Men regnbueflaggene har ikke fått henge i fred alle steder.

Les også: Pride-flagg rives ned i Oslo

På Bøler videregående skole har flagget blitt tatt ned flere ganger. Det samme har skjedd Ulsrud videregående skole og ved andre kommunale bygg.

Hansen opplyser også om at hendelsene skal også meldes til bydel, etat eller byrådsavdeling.

— I tillegg til å markere Pride, er regnbueflagget et symbol på toleranse, mangfold og inkludering. Oslo er en by med plass til alle uavhengig av hvem de er forelska i, Pride er en feiring av mangfoldet i byen vår. Dette kan vi ikke finne oss i. Vi må registrere og anmelde når det skjer og ikke la det gå som enkelthendelser, sier byråd Rina Mariann Hansen.

Les også: Pride-illustrasjonen til norske Samra Avdagić går viralt: – Jeg er målløs

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag