Gå til sidens hovedinnhold

Oslo refses for dårlig barnehagekvalitet

Oslo (NTB): Utdanningsforbundet er sterkt uenig med Oslo kommune om bemanning og fagkunnskap i barnehagene. De mener hovedstaden er dårligst av de store byene i Norge.

Forbundet viser til Kostra-tallene (rapportene kommunene sender til staten), hvor de har regnet ut at det er 17 barn per førskolelærer i Oslo. I Trondheim er tallet 11, og snittet for landets storbyer er én pedagog på 14 barn, skriver Dagsavisen.

Barnehagebyråd Torger Ødegaard har tidligere vist til tall fra Statistisk sentralbyrå han mener viser at Oslo ligger godt an med 6,1 barn per ansatt.

Men Utdanningsforbundet mener det er antallet barn per utdannet pedagog som må telle mest. De viser også til at kommunen stadig får dispensasjon til å fylle pedagogstillinger med folk uten den fagutdannelsen.

- Her ligger Oslo under gjennomsnittet for resten av landet. Når de er opptatt av at barna må lære å snakke norsk i barnehagen, er det et skikkelig tankekors at de ikke legger større vekt på den pedagogiske kompetansen, sier forbundsleder Ragnhild Lied. Hun betegner en del av barnehagene i Oslo som «oppbevaringsplasser.»

Oslo sa nylig opp en avtale fra 1987 om bemanningsnorm på dette feltet, fordi de mente den ikke var tilpasset dagens organisering. Utdanningsforbundet og Fagforbundet er imidlertid uenige i det, og planlegger arbeidsrettssak for å stoppe oppsigelsen. (©NTB)

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud