RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo setter ny rekord i utvisning av kriminelle

TIL FLYET: Politiets utlendingsenhet på vei om bord i et fly med en utlending som tvangssendes ut av landet.
TIL FLYET: Politiets utlendingsenhet på vei om bord i et fly med en utlending som tvangssendes ut av landet. Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)
Oslopolitiet satser titalls millioner på kontroll av utlendinger. Det har ført til rekordmange utvisninger av kriminelle utlendinger.

Oslo (NTB): I løpet av de fire siste måneden i fjor, ble det opprettet 834 utvisningssaker i hovedstaden, skriver VG. I samme periode året før var tallet 464.

Politimester Hans Sverre Sjøvold er ikke i tvil om at dette skyldes de 32 nye operative stillingene som er øremerket til dette saksområdet.


– Vi har effektivisert systemet vårt og møter personene der de til enhver tid er. De ekstra pengene vi har fått bruker vi på å rigge et godt system hvor vi ser utlendingsfeltet under ett og har igangsatt flere forskjellige prosjekter, sier Sjøvold.

Satsingen, som startet etter sommeren, koster 30 millioner kroner. Den går rett inn i det som er en av de største utfordringene for politiet i Oslo, såkalte multikriminelle utenlandske statsborgere. Etterlyste kriminelle utvises umiddelbart, og politiet går etter den organiserte kriminaliteten.

– Det er de kriminelle som er her uten grunn, vi skal pågripe. Vi stigmatiserer derfor ikke noen grupper, men går på individnivå, sier stasjonssjef Kåre Stølen på Grønland. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere