RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo sier nei til muslimsk skole

Sist oppdatert:
Byrådet mener at en slik skole er dårlig for integreringsarbeidet.

Det er stiftelsen Den muslimske Grunnskole søkte om å starte opp en barne- og ungdomsskole med plass til 200 elever fra 2016.

Utdanningsdirektoratet tar den endelige avgjørelsen i saken, men Oslo kommune har i høringsuttalelsen skrevet at en slik skole ikke er ønskelig, skriver Aftenposten.

Kommunen mener at den forventede elevsammensetning, samt lokaliseringen i Tøyenområdet, vil blant annet få «vesentlige konsekvenser for integreringen lokalt, dvs. forusetninger for språkutvikling/opplæring og felleskap med etniske norske barn, på denne skolen og i området».

- Jeg vet dette er et problem på Tøyen, men vi har ingen lokaler ennå. Det er derfor ikke gitt at det bare er muslimer på Grønland som vil søke seg til denne skolen. Skolen kan havne hvor som helst, vi tenker ikke geografi, men minoritet, sier daglig leder Siri Derouiche i Den muslimske Grunnskole til Aftenposten.

Også stiftelsen Seven Minds for Future har søkt om å få starte opp muslimsk grunnskole, men kommunen mener at søknaden er så mangelfull at det ikke er mulig å vurdere den skikkelig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere