Oslo-skoler må utbedres for over 10 milliarder

DYR OPPUSSING: Tall fra det kommunale foretaket Undervisningsbygg, som har ansvaret for skolebyggene, anslår at det vil koste 10-12 milliarder kroner å rehabilitere alle Oslos skoler. Bildet er fra klasse 4 a på Grefsen skole fra en tidligere anledning.

DYR OPPUSSING: Tall fra det kommunale foretaket Undervisningsbygg, som har ansvaret for skolebyggene, anslår at det vil koste 10-12 milliarder kroner å rehabilitere alle Oslos skoler. Bildet er fra klasse 4 a på Grefsen skole fra en tidligere anledning. Foto: Privat

Det vil koste over 10 milliarder kroner å utbedre standarden i Oslo-skolene, viser ny rapport fra Undervisningsbygg.

13.09.15 11:06

Tall fra det kommunale foretaket Undervisningsbygg, som har ansvaret for skolebyggene, anslår at det vil koste 10-12 milliarder kroner å rehabilitere alle Oslos skoler. Beløpet inkluderer et vedlikeholdsetterslep på ca. 900 millioner i året, skriver Aftenposten.

Byrådet vil bruke 1,9 milliarder kroner over fire år. Det er nok til å rehabilitere åtte skoler. Med tempoet byrådet legger opp til, vil det ta minst 20 år å komme i mål.

De borgerlige partiene har i senere år brukt store summer på å ta igjen vedlikeholdsetterslepet. I 2002 var etterslepet på hele 5 milliarder (i dagens kroneverdi). (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.