*Nettavisen* Nyheter.

Oslo-snø er het potet i USA

Foto: Atle Jørstad

Er de enorme snøhaugene i Oslo et tegn på at global oppvarming bare er tull? spør amerikanere.

25.02.09 15:24

(iOslo.no) På den populære nettsiden Drudge Report pågår nå en stor debatt om global oppvarming, på bakgrunn av artikler i norske medier om at Oslo kommune dumper snø i havnebassenget.

Les også: 1 av 4 har aldri opplevd verre

«Are these mountains of snow a sign that global warming isn’t happening?» spør Alister Doyle gjennom sin Reuters-blogg, som det er lenket opp til på Drudge Reports forside.

Sjekk været der du bor på nettavisen.no/vaer

To millioner brukere
Den konservative nettsiden har ifølge Wikipedia over to millioner unike brukere hver måned, og er blant annet kjent for å ha vært de første til å skrive om Monica Lewinsky-skandalen.

Dermed har snøen i Oslo blitt en het potet blant miljøforkjempere i USA.

Bloggen beskriver hvordan snømassene blir dumpet i sjøen, fordi det er fullt på de ulike deponiene. Videre stiller bloggeren spørsmål om hvordan det massive snøfallet passer inn i FNs klimapanels rapporter om klimaforandringene.

Snødumping forbudt
Marius Dalen i Bellona sa til iOslo.no mandag at det er velkjent at dumping av snø i fjorden bidrar til gifter i fjorden. Derfor er det også forbudt.

Oslo kommune på sin side bedyrer at de har et apparat for å fjerne søppel og liknende fra snøen som dumpes i sjøen, og at snøen som fraktes til havnebassenget ikke kommer fra de mest forurensede delene av Oslo.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag