*Nettavisen* Nyheter.

Oslo stengt for togtrafikk

Telemontørene Gunder Søgård (t.v.) og Stian Hagen er i gang med å koble kabler i Oslotunnelen. Foto: Ragnhild Aagesen (Jernbaneverket)

Jernbaneverket håper at tunnelen gjennom Oslo kan åpne til ettermiddagsrushet.

17.12.12 11:18

- Helt sikre kan vi ikke være på at tunnelen åpnes til ettermiddagsrushet, men vi er så sikre at vi velger å gå ut å si det, sier Ragnhild Aagesen i Jernbaneverket til Nettavisen.

Tunnelen mellom Oslo S og Skøyen har vært stengt siden søndag formiddag. Det var en ulmebrann i en føringsvei for kabler som røykla Oslotunnelen i morgentimene.

Den tjukke røyken inne i tunnelen skapte store problemer for brannfolkene som jobbet for å finne kilden til brannen. Røykdykkerne brukte flere timer på å lokalisere brannen 400 meter inn i tunnelen i en kabelgate.

– Det var sju kabler som var skadet av brannen. Vi har skiftet ut ca. 30 meter av hver kabel og skjøtet disse sammen på hver side av skadestedet. Nå skal kablene driftstestes, forteller banesjef Guttorm Moss.

Så lenge tunnelen er stengt vil togene øst- og nordfra gå til og fra på Oslo S mens togene sør- og vestfra blir snudd på Skøyen, Drammen og Kongsberg. Bergenstogene kjører over Roa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.