*Nettavisen* Nyheter.

Oslo-studenter på narkotoppen

Foto: crestock

Dobbelt så mange studenter i Oslo tar dop i forhold til i Trondheim.

(SIDE2): Nesten hver tiende student ved studentskipnaden i Oslo og Akershus (SIO) bruker regelmessig narkotika. Det viser studentenes helse- og trivsels-undersøkelse.

11,6 prosent av de mannlige og 6,5 prosent av de kvinnelige studentene i Oslo har brukt narkotika minst fem ganger det siste halvåret. Tilsvarende tall for Bergen og Trondheim er henholdsvis 10,2 og 5,1 prosent for menn, og 3,7 og 3,4 prosent for kvinner, skriver Universitas .

Psykologspesialist i Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) Rune Olsen tror at årsaken til det relativt høye narkotikaforbruket til hovedstadsstudentene kan komme av at markedet i byen er stort. Han peker på at det omsettes mer, og flere ulovlige rusmidler i Oslo og Bergen enn på andre steder i landet.

- Totalt ser det ut som om de fleste som har vært i befatning med illegale rusmidler har brukt cannabis, og at bruken bærer preg av å være av en mer utforskende og eksperimentell art. De fleste vil nok enten legge bort uvanen eller utvikle et lavfrekvent mønster, sier Olsen.

- Ikke overraskende
- Det er ikke overraskende at studenter i Oslo har et høyere narkotikaforbruk enn studenter andre steder i landet. Dette er i tråd med andre undersøkelser, sier Astrid Skretting, forskningsleder i Statens institutt for rusmiddelforskning (SIRUS).

Studentenes narkotikaforbruk:

- 11,6 prosent av de mannlige og 6,5 av de kvinnelige SiO-studentene oppga å ha brukt narkotika mer enn fem ganger det siste halvåret.

- 29 prosent av studentene i Oslo har prøvd narkotika.

- Andelen som har prøvd narkotika stiger kraftig med studieansienniteten.

- Cannabis er det klart mest brukte illegale rusmiddelet blant studenter. Deretter kommer kokain og amfetamin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.