*Nettavisen* Nyheter.

Oslo-sykehus vil bruke en halv milliard på datasystem

Oslo (NTB): Direktøren ved Oslo universitetssykehus (OUS) vil på neste styremøte foreslå å innføre et felles datasystem for sykehusene. Prisen er 573 millioner kroner.

08.08.12 15:48

Administrerende direktør Bjørn Erikstein vil legge fram forslag om å innføre det såkalte DIPS som pasientadministrativt system og elektronisk pasientjournal ved OUS på et styremøte fredag, skriver Dagens Medisin.

I dag har de ulike sykehusene som går inn under OUS, forskjellige datasystemer. Helse sør-øst har en rammeavtale om bruk av DIPS-løsningen, men den utløper 20. august. Derfor har styret det travelt med å vedta innføring av et felles system. På styremøtet er valg av løsning for elektronisk pasientjournal og pasientadministrativt system eneste punkt på dagsorden.

DIPS kan være på plass i OUS i siste kvartal 2014, og de samlede kostnadene anslås til rundt 573 millioner kroner.

I fjor høst hadde helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) følgende kommentar til IKT-situasjonen ved OUS:

- Det er utrolig at sykehuset har endt opp med tre forskjellige elektroniske journalsystemer og fire forskjellige radiologiske systemer. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.