RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo-sykehusene skal granskes

Oslo (NTB): Oslo universitetssykehus (OUS) skal evalueres, fire turbulente år etter at Oslo-sykehusene ble slått sammen til én organisasjon.

- Omstillingen ved OUS har ikke gitt klare forbedringer i behandling av pasienter eller utnyttelse av ressurser, het det i en rapport hvor Riksrevisjonen senest i november krevde en gransking av sammenslåingsprosessen.

OUS varsler mandag en egen evaluering hvor sykehuset selv skal være prosjekteier, men med sterk deltakelse fra eksterne aktører.

Universitetet i Oslo og Høyskolen i Lillehammer får ansvar for datainnsamling og analyse, mens representanter fra svenske og danske universiteter skal sitte i en referansegruppe.

Det var blant annet vedvarende utfordringer med flaskehalser, ventetider og fristbrudd som gjorde at Riksrevisjonen krevde en uavhengig gransking av omstillingen i fjor høst.

- Når vi nå har gjort oss viktige erfaringer på godt og vondt de siste årene- og siden vi har startet arbeidet med å pensle ut fremtidens Oslo universitetssykehus, er det på tide å gå gjennom organisasjons- og ledelsesformer for å sikre oss at vi har en organisasjon som er rustet for å møte morgendagen, sier administrerende direktør Bjørn Erikstein i en pressemelding fra OUS. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere