RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo-sykehusene skal granskes

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Oslo universitetssykehus (OUS) skal evalueres, fire turbulente år etter at Oslo-sykehusene ble slått sammen til én organisasjon.

– Omstillingen ved OUS har ikke gitt klare forbedringer i behandling av pasienter eller utnyttelse av ressurser, het det i en rapport hvor Riksrevisjonen senest i november krevde en gransking av sammenslåingsprosessen.

OUS varsler mandag en egen evaluering hvor sykehuset selv skal være prosjekteier, men med sterk deltakelse fra eksterne aktører.

Universitetet i Oslo og Høyskolen i Lillehammer får ansvar for datainnsamling og analyse, mens representanter fra svenske og danske universiteter skal sitte i en referansegruppe.

Det var blant annet vedvarende utfordringer med flaskehalser, ventetider og fristbrudd som gjorde at Riksrevisjonen krevde en uavhengig gransking av omstillingen i fjor høst.

– Når vi nå har gjort oss viktige erfaringer på godt og vondt de siste årene– og siden vi har startet arbeidet med å pensle ut fremtidens Oslo universitetssykehus, er det på tide å gå gjennom organisasjons- og ledelsesformer for å sikre oss at vi har en organisasjon som er rustet for å møte morgendagen, sier administrerende direktør Bjørn Erikstein i en pressemelding fra OUS.

Oslo universitetssykehus brøt i fjor arbeidstidsbestemmelsene i arbeidsmiljøloven 88 ganger i snitt hver dag, til sammen 32.258 ganger, ifølge Dagsavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere