RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo-sykehusene trues med millionbøter

Oslo (NTB): Oslo universitetssykehus må torsdag vedta 65 tiltak som må settes i verk innen året er omme, på grunn av faren for liv og helse. Arbeidstilsynet truer med dagbøter på 1 million kroner.

Hastetiltakene vil koste 135 millioner kroner, men bare halvparten av disse pengene er på plass i dag, sier sykehusets nye toppsjef Bjørn Erikstein til Dagbladet.

- Dette er det aller, aller viktigste, og bare toppen av isfjellet og mikroskopiske summer i forhold til hva det egentlig vil koste å utbedre bygningsmassen, sier hovedverneombud Per Oddvar Synnes ved Oslo universitetssykehus til avisa.

En rapport fra Multiconsult anslår kostnadene for utbedringer av det Arbeidstilsynet har satt fingeren på, til å ligge på rundt 3,7 milliarder kroner. Dette er resultatet av 30 år med unnlatelsessynder, mener Synnes.

Det er bare tiltak i kategori fem, som betegnes som svært alvorlige, som planlegges utbedret dette året.

- Forutsetningen for å gjøre hastetiltakene er at vi får et nytt bygg i 2018. Dermed blir det viktig å få vår eier til å forstå at nytt bygg er nødvendig, at vi investerer oss ut av denne elendige situasjonen. Det vil gi bedre og mer effektiv pasientbehandling, sier Synnes. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere