*Nettavisen* Nyheter.

Oslo Symposium-leder beklager for buing på Hareide under tale

UNNSKYLDER: Leder for Oslo Symposium, Bjarte Ystebø (t.h.), beklager at Knut Arild Hareide ble buet på under fredagens tale. Foto: Skjermdump / Ned Alley / NTB scanpix

- Jeg tror de fleste har innsett at det var feil, sier lederen for Oslo Symposium om buingen på Knut Arild Hareide.

Fredag holdt tidligere KrF-partileder Knut Arild Hareide tale for femte året på rad på Oslo Symposium, en kristenkonservativ konferanse.

Men midt under talen, da Hareide begynte å kritisere Donald Trump, ble han møtt med buing og pipekonsert fra flere av de fremmøtte.

Natt til mandag la lederen for konferansen, Bjarte Ystebø, ut en offentlig beklagelse til KrF-toppen på Twitter.

- Jeg gjorde det fordi jeg synes det var riktig å beklage. Vi ønsker ikke at noen av våre talere skal bli tatt imot med buing. Særlig ikke når det man sier er trygt innenfor det man må tåle å høre. Det var absolutt det Knut Arild sa, forteller Ystebø, som også har vært medlem av KrF i flere år, til Nettavisen.

- Trump gjør mye godt også

Sel tror han buingen gikk ut på at det er en veldig ensretting i alt som har med Trump å gjøre blant forsamlingen som var tilstede på lørdag.

- Folk savner balansen i det fordi han (Trump, journ.anm) også gjør mye godt. Da var det kanskje ikke det de hadde forventet å høre på vår konferanse, mener Ystebø og er klar på at det kun var foranledningen til buingen, men ikke godt nok som unnskyldning.

Klikk på bildet for å forstørre.

GODT FORHOLD: Bjarte Ystebø (t.v.) forteller han alltid har hatt et veldig godt forhold til Knut Arild Hareide. Her under KrFs landsmøte i 2017. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

En Nettavisen-tipser mener buingen har sitt opphav av at de evangelisk kristne støtter Trump med tanke på alt han har gjort for Israel. Herunder flytting av ambassaden og hva han har gjort for kristne etter «ren forfølgelse fra Obama».

Ystebø er delvis enig i den oppfattelsen.

- Grunnen til at folk støtter Trump har mye med det å gjøre (Israel-handlingene, journ.anm), det har med hans politikk på abort å gjøre og det har med sterke støtte til kristenfolkets ytringsfrihet og trosfrihet å gjøre. Det har det nemlig vært veldig kamp om i Amerika, mener han.

- Enig i at det var feil

Lederen for Oslo Symposium tror disse handlingene fra Trump har betydd mye for kristne i USA, og igjen er noe kristne i Norge gjenkjenner.

- Derfor tror jeg at det er mange som har mye godt å si om han, mener Ystebø og legger til at de frammøtte antakelig har god innsikt i Trumps kontroversielle saker også.

Selv har han et veldig godt forhold til Hareide, som har vært et selvsagt valg på de siste fem symposiumene, og tror de frammøtte på fredagens konferanse angrer på det de har gjort.

- Vi tok opp dette i dag i et innlegg i forbindelse med konferansen og det fikk stor applaus. Jeg tror folk er enig at det var feil, forteller Ystebø og fortsetter:

- Det har aldri skjedd før at en av våre talere har blitt buet på, og jeg tror ikke det kommer til å skje igjen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.