*Nettavisen* Nyheter.

Oslo Unge Høyre vil stramme inn studiestøtten

Oslo (NTB): Lånekassen syr puter under armene på retningsløse studenter som misbruker gode støtteordninger, mener Oslo Unge Høyre, som nå vil stramme inn på studiestøtten.

- Studielånet bør omgjøres til stipend først etter fullført grad, sier leder Kristoffer Gustavsen i Oslo Unge Høyre til Dagsavisen.

Han mener systemet virker mot sin hensikt når studenter som tar et fag her og der, men aldri blir ferdige med en grad, belønnes på lik linje med studenter som målrettet tar en bachelorgrad og mastergrad.

- Problemet er at ordningene er for gode. Man kan sitte på Blindern å drikke kaffe i åtte år, ta åtte grunnfag uten å fullføre en grad, men likevel få stipend fra Lånekassen. Det er for dårlig, og det belaster utdanningsinstitusjonene, sier Gustavsen, som selv studerer juss.

I dag er det slik at studiestøtten fra Lånekassen utbetales som lån. Men når og hvis man består eksamen, blir deler av lånet omgjort til stipend.

Gustavsen foreslår nå en radikal omlegging av studiestøtten. Han mener at deler av lånet fortsatt skal omgjøres til stipend, men først etter fullført grad. Altså først når man har fullført en bachelorgrad, og neste gang ved mastergrad. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.