På legevakten skal de måle nivået av blodgasser , altså oksygen og karbondioksid i blodet.

Pressevakt Anders Bayer ved Oslo universitetssykehus sier til NTB at kullosen fortrenger oksygenet i blodet og det gir kullosforgiftning, som kan være svært farlig.

Les også: Flere alvorlig skadd etter grottefest i Oslo: - Kvelden er litt «blurry»

Tidligere søndag morgen ba sykehuset alle som hadde vært på festen om å oppsøke legevakt. Senere er meldingen nyansert, bekrefter Bayer overfor Nettavisen, og de som opplever symptomer etter festen bes oppsøke legehjelp:

- Personer som var på festen i Collets gate i natt, og som opplevde tegn på kullosforgiftning mens de var på festen og som fortsatt opplever symptomene, skal oppsøke lege eller legevakt, sier han til Nettavisen.

- Om de ikke kommer gjennom må de ringe 113, hvis de føler seg alvorlig dårlig, sier han til Nettavisen.

I en Twitter-melding opplyser sykehuset at symptomene på kullosforgiftning er hodepine, svimmelhet, kvalme og nær-besvimelse.

Bayer viser også til en video Oslo universitetssykehus har laget om kullosforgiftning:

Syv unge mennesker ble funnet bevisstløse natt til søndag, etter festen på St. Hanshaugen i Oslo. Ifølge VG er tilstanden kritisk for fem.

De første anslagene gikk på at mellom 30 og 80 personer hadde vært til stede på festen, men i en oppdatering på Twitter klokken 7.25 søndag morgen skriver politiet at nye opplysninger tyder på at opp mot 200 personer kan ha vært innom festen i grotten i løpet av natten.

Les mer: Opp mot 200 kan ha vært innom grottefesten i Oslo der mange ble kullosforgiftet, ifølge politiet