RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo universitetssykehus tiltalt

Oslo (NTB): Oslo universitetssykehus og et ektepar i Oslo er tiltalt for å ha utnyttet filippinske sykepleiere som kom til Norge for å jobbe.

Oslo statsadvokatembeter hevder i tiltalen at ekteparet i Oslo har tatt urimelig store pengesummer av de filippinske sykepleierne for å hjelpe dem med å søke arbeidstillatelse, skaffe seg bolig og søke jobber, melder TV 2.

I sju punkter i tiltalen er ekteparet tiltalt for å ha benyttet seg av til sammen sju sykepleiere fra Filippinene. I tre av disse punktene er de tiltalt for å ha benyttet seg av utlendingenes situasjon i samarbeid med Oslo universitetssykehus (OUS).

- De er uforskyldt kommet inn i dette. De fikk en forespørsel om å hjelpe til med å skaffe operasjonssykepleiere av Oslo universitetssykehus, og de har prøvd etter beste evne å gjøre det, sier ekteparets forsvarer, advokat Tor Kjærvik.

Kvinnenes bistandsadvokater ønsket at sykehuset og ekteparet skulle tiltales for menneskehandel, men denne tiltalen tok statsadvokatene ikke ut.

- Oslo universitetssykehus hele tiden har vært klare på at sykehuset har begått noen feil, men sykehuset bestrider å ha medvirket til utilbørlig utnyttelse av arbeidskraft og erkjenner derfor ikke straffskyld etter tiltalen, sier advokat Harald Stabell, som representerer Oslo universitetssykehus, til TV 2. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere