Gå til sidens hovedinnhold

Oslo vil bli grønnest

Representanter for Oslo kommune er nå i Brussel for å gjøre sine hoser grønne. Oslo har søkt om å bli Europas første grønne hovedstad Green Capital.

Oslo er i finalen sammen med sju andre storbyer. Det er EUs Generaldirektorat for miljø står bak konkurransen. 35 byer meldte seg på - nå står åtte igjen i finalen. Det skal utnevnes en Green Capital for både 2010 og 2011

Skal være ledende i verden

Kommunes miljøvernleder, Guttorm Grundt, har ledet arbeidet med søknaden. Grundt skal også presentere Oslos kanditatur i Brussel og skal, sammen med et knippe ressurspersoner fra kommunen, svare på en rekke spørsmål om søknadens faglige innhold.

- Oslo har som mål å bli verdens mest bærekraftige og miljøvennlig by, og det er et ledd i vårt miljøarbeid å måle oss med andre for å sjekke nettopp dette. I denne konkurransen får vi brynet oss på de aller fremste miljøbyene i Europa, sier Guttorm Grundt.

- Oslo kommune har de siste ti årene benyttet mange av de europeiske bærekraft-indikatorene som vi måles på i konkurransen. Vinner vi, har vi nådd et viktig mål. Når vi ikke opp får vi vite hvor vi må skjerpe oss for å kunne kalle oss Europas miljøhovedstad, sier Grundt.

Skandinavia i finalen

Skandinavia er sterkt representert i finalen med både København, Stockholm og Oslo.

De andre byene i finalen er den nederlandske hovedstaden Amsterdam, den britiske byen Bristol, samt de tre tyske byene Freiburg, Hamburg og Münster.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted