Gå til sidens hovedinnhold

Oslo vil pusse opp skoledoer

Oslo kommune la frem sine forslag til pakken i dag.

RÅDHUSET/OSLO VEST: Oslo kommune har lagt fram sitt forslag over prosjekter som bør finansieres med midler fra regjeringens tiltakspakke.

Oslo kommune er den første kommunen i landet som legger fram en sak om hvordan de ekstraordinære midlene til trygging av sysselsettingen skal fordeles. Dette er midler som skal brukes på prosjekter som kan ferdigstilles i 2009. Derfor er vi opptatt av å starte fortest mulig der det trengs mest mulig, sier byrådsleder Erling Lae, i en pressemelding,

Forbedring av toaletter

Mange skoler i Oslo har dårlige toaletter og byrådet ønsker å rehabilitere flere av dem, finansiert med tiltakspakken.

I Oslo vest er det elevene ved Lilleaker skole, Smestad skole, Hovseter skole
Slemdal skole som eventuelt får glede av nyoppussede skoledoer.

Det er også foreslått å bevilge 20 millioner til totalrehabilitering av produksjonskjøkken ved Silurveien sykehjem, i tillegg til at det skal avsettes 26 millioner fordelt på Deichmanske hovedbibliotek, Frogner hovedgård, Kirkeristen og Skøyen hovedgård.

20 milliarder kroner

Tiltakspakken regjeringen kom med har et samlet omfang på 20 milliarder kroner. Alle kommunene kan komme med sine forslag til prosjekter.

En stor del av midlene er foreslått gitt til kommunene for å stimulere den økonomiske aktiviteten i kommunesektoren.

Oslo tilføres 613 millioner kroner. I tillegg vil det utløses om lag 69 millioner kroner i kompensasjon for betalt merverdiavgift.

Hensikten er å opprettholde sysselsettingen og forhindre konkurser.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter