Gå til sidens hovedinnhold

Oslo Vocalis gir ut plate

Det prisbelønte vokalensemblet Oslo Vocalis har spilt inn albumet Prelude i Bøler kirke.

BØLER: Oslo Vocalis har hatt suksess i forbindelse med korkonkurranser i båe inn- og utland. Ensemblet består av 25 kvinnelige sangere i alderen 18 år og oppover. Innspillingen er gjort i Bøler kirke, hvor koret har vært et musikalsk kraftsentrum siden de startet koret i 1988.

Norske sanger

Tittelsporet på utgivelsen er Ola Gjeilos Prelude, og det er også hans musikk som åpner plata. Ubi Caritas er et av komponistens første korstykker, sterkt influert av gregoriansk sang.
– Tveitts kjente Velkomne med æra finnes i mange versjoner, denne gangen arrangert for damekor av Linn Andrea Fuglset fra Trio Mediaeval. Griegs Ved Rondane – med Vinjes tekst – er et kjært gjenhør, mens Frank Havrøys O Magnum Mysterium nok er en fin nyoppdagelse for mange lyttere, skriver de i pressemeldingen.

Klassikere og nytt

Det første stykket den engelske komponisten Gustav Holst fikk publisert i sin karriere er den lille perlen Ave Maria. Faurés Messe basse er en kort messe for damekor og orgel - et stykke vakker, lyrisk kirkemusikk.
Vokalensemblet byr også på russeren Pavel Chesnokov, som skrev mer enn 400 kirkemusikkverk for kor før den russiske revolusjonen satte et punktum for hele hans produksjon.
Musikken til Javier Busto og György Orbán er av nyere dato, og begge komponistene har skrevet fine bidrag til repertoaret. Den australske komponisten Sandra Milliken gjør stor suksess med sine verker over hele verden og hennes Fanfare of Praise får en flott fremførelse på plata av Oslo Vocalis.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter