RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(SHUTTERSTOCK)

Oslogutta kjøper mest

Sist oppdatert:
Gutter fra Oslo er mest handlelystne til Valentine's Day.

(SIDE2): Det er ingen tvil om at Oslomenn tar ansvaret for romantikken på Valentine's Day. Menn under 40 år er de mest spandable. Det viser en ny landsomfattende undersøkelse som Norstat har gjennomført på vegne av Jacob's Creek.

Hva betyr Valentine's Day for deg? Diskuter lenger ned på siden

De yngste mest engasjert
- Vi er ikke overrasket over at det er den yngste aldersgruppen som sørger for romantikken, Valentine's Day er tross alt en ny tradisjon i Norge. Det vi er mer overrasket over er at kvinnene fortsatt forventer at det er guttene som tar ansvaret. Vi oppfordrer derfor kvinner i alle aldere til å gjøre noe ekstra for sin kjære den 14. februar, sier Cecilie Gilhuus, markedssjef i Brand Partners og ansvarlig for Jacob's Creek.

Det er likevel kun to av ti menn som sier de bruker mer penger på det motsatte kjønn Valentine's Day. Seks prosent av kvinnene sier det samme. I undersøkelsen ser det ut som både pengebruk og forventninger stiger i takt med størrelsen på husholdningen. Gilhuus mener det kan tyde på at store husholdninger med en travel hverdag har ekstra behov for å utnytte merkedager.

Lite romantikk i Nord-Norge
Den landsomfattende undersøkelsen viser at nordnorske menn bruker omtrent like mye penger på det motsatte kjønn på Valentine's Day som andre dager i året. Kun fire prosent av mennene i landets tre nordligste fylker oppgir at de bruker mer penger på det motsatte kjønn på Valentine's Day enn andre dager i året.

- Som en trøst til våre søstre i nord kan vi opplyse at nordnorske menn heller ikke har noen forventninger til ekstra oppmerksomhet fra det motsatte kjønn denne dagen. Vi ser noe av den samme tendensen i Midt-Norge, sier Gilhuus.

Tradisjon
Valentine's Day er en tradisjon fra middelalderen assosiert med romantikk, og har fått sitt navn fra den kristne martyren Valentine. Tradisjonen innebærer at man skal uttrykke sin kjærlighet for hverandre.

Undersøkelsen er gjennomført med et landsrepresentativt utvalg av befolkningen over 30 år.

Les mer om mann her:

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere