Gå til sidens hovedinnhold

Oslojenter er mest deprimert

Oslojenter er mer deprimerte enn andre. Onsdag inviterte Café Condio til frokostseminar for å finne en løsning.

MAJORSTUEN: – Gutter har lettere for å uttrykke aggresjon. Da synes de bedre, og får den oppmerksomheten de trenger, sier barnevernsstudenten Inga Andrea Knutsen Strøm.

Idémyldring på tvers

Sammen med medstudent Inga Andrea Knutsen Strøm arrangerte hun onsdag frokostseminar for ressurspersoner for ungdom i Oslo vest.

Her fikk voksne som jobber med ungdom til daglig, tenke høyt sammen om hvorfor psykiske plager rammer jenter hyppigst. Representanter for helsetjenesten, ungdomsklubber, politiet og barnevernstjenesten lot ordet flyte fritt.

— Når man kjenner et ansikt er det lettere å ta kontakt, sier Strøm.

Les også: Bekjemper rus blant unge på Condio

Innvandrerjenter best

NOVA-rapporten Ung i Oslo, som kom i januar, viser at etnisk norske jenter er mer deprimerte enn både jevnaldrende gutter, og jenter med innvandrerbakgrunn.

— Mange innvandrerkulturer har en sterk familiestruktur. Dette gir ungdommene en sterk tilhørighet som skaper trygghet, sier Noor Mahmoud.

Hun har skrevet masteroppgave om identitet blant annengenerasjons innvandrere, og mener det norske idealet om tidlig selvstendighet kan være et problem.

Slitsom selvstendighet

Hun får støtte av Brit Ellen Hindrum fra Majorstuapolitiet.

— Norsk ungdom må ta mange valg tidlig i livet, som foreldrene tar for innvandrerungdom. Disse valgene er nok mest belastende for jenter, sier hun.

Heidi Simonsen i bydel Ullern peker også på religion:

— Etnisk norsk ungdom har ikke religion som setter grenser. Det kan være en av grunnene til at Ullern-ungdom har oslos høyeste alkoholkonsum, sier hun.

Les også: Han vil ha fart på ungdommene

Fruktbar start

Samarbeidet er etterlengtet. Maren Hemsett fra Røde Kors' ressurssenter i Groruddalen ser frem til å kunne jobbe på tvers.

— Det er viktig å få tilgang til alle sider av historien til hver enkelt ungdom, sier hun.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka