Gå til sidens hovedinnhold

Oslokvinner kjøper mest angrepiller

Apotekforeningen har lagt frem tall som viser at salget av angrepiller fortsatt stiger. Kvinner i Oslo ligger på toppen i landet.

Det ble i første halvdel i år solgt åtte prosent flere slike piller i Norge enn tilsvarende periode i 2007. I løpet av fem år er tallet nesten fordoblet, melder aftenposten.no. - Apotekforeningen har ikke inntrykk av at mange jenter bruker angrepille som mer eller mindre fast prevensjon. De aller, aller fleste bruker nødprevensjonen hvis noe har gått feil, sier Jostein Soldal, informasjonssjef i Apotekforeningen til Aftenposten.no.

Oslo ligger suverent på topp i fylkesoversikten over angrepillesalget. I hovedstaden ble det de seks første månedene solgt nesten 200 pakninger per 1000 kvinner mellom 15 og 34 år. Dette er omlag 60 flere enn i Troms som ligger på andreplass. I tillegg er tallet mer enn dobbelt så høyt som i Hedmark, Nord-Trøndelag og Sogn og Fjordane. De kjøper færrest angrepiller. Ekspertene mener dette har flere årsaker.
- For det første er det veldig mange unge mennesker i Oslo, og vi antar også at ikke alle kvinner som har kjøpt nødprevensjon i Oslo, bor der. Dette er jo basert på Apotekenes salgstall, sier Soldal til aftenposten.no

Reklame

Nå: Enormt salg på alt du trenger til løpeturen