OsloMet ønsker ikke å uttale seg om hvorfor mannen sluttet på skolen, men sier til Universitas at mannen sluttet etter at Varslingsnemnda ved OsloMet konkluderte med at det var sannsynlig at det hadde funnet sted «upassende og kritikkverdige» forhold under turen.

Det var i 2017, dengang OsloMet het Høyskolen i Oslo og Akershus, at den ansatte var på overnattingstur med studenter.

Den første kvelden var det fest på overnattingsstedet. Det var her den ansatte, ifølge flere studenter, skal ha forsøkt seg på flere kvinnelige studenter med «uønsket kyssing» og «seksuell inviterende berøring».

Mer #metoo på OsloMet: Brøt «hooke-forbudet» i fadderuka: - Det burde fått konsekvenser

Saken ble varslet, og Varslingsnemnda ved OsloMet undersøkte saken. Etter intervjuer mer varslere, vitner og den ansatte, konkluderte nemnda med at det trolig hadde skjedd upassende og kritikkverdige forhold.

«Det bør vurderes om den ansatte skal gis en arbeidsrettslig reaksjon» skrev nemnda i dokumentene som Universitas har fått tilgang til.

–⁠ Det ble tatt direkte kontakt med omvarslede, som fikk tilbakemelding i tråd med varslingsnemndas konklusjon, sier HR-ansvarlig ved Oslomet, Geir Haugstveit til Universitas. Han ønsker ikke å kommentere hvilken reaksjon den ansatte fikk.

Kommunikasjonsrådgiver Kjersti Thoresen opplyser imidlertid at den ansatte ikke lenger jobber ved OsloMet.