RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslopastor vil tilby demonutdrivelser

Sist oppdatert:
Pastor Jan-Aage Torp i Oslokirken vil tilby demonutdrivelser til de som måtte ha behov for slikt. Foreløpig vet vi lite om behovet, sier han.

På sin blogg skriver Torp at «om noen trenger å bli satt fri fra djevelens besettelse, kan de ta kontakt med oss.»

- Det nye testamente gir levende skildringer av Jesu makt over demonene. Vi tror på dette, og vi tar gjerne utfordringen om å hjelpe den mest hardbarkede satanist og demonbesatte person, skriver pastoren.

- Vi har en stab på seks personer, som ber om frihet fra sykdom og andre menneskelige problemer. Foreløpig har vi ingen erfaring med demonutdrivelse, utdyper pastoren overfor Vårt Land.

Men Torp forteller at han har én erfaring fra Norge med det han «med ganske stor sikkerhet» opplever som en besettelse og en demonutdrivelse:

I 1993 hadde Torp og kona besøk av en ung mann som ville bli frelst. Etter samtale og bønn begynte mannen å fråde og hyle og skled ned fra sofaen og under salongbordet, der han rullet og laget bjeffelyder.

I februar stod kjendispastoren sønn Anders (20) frem i VG og tok et oppgjør med det han mente var farlig eksorsisme i farens frimenighet Oslokirken.

- Jeg vil advare mot et kynisk system som manipulerer medlemmene. Det er ikke mange som har kommet seg ut - det krever mye, sa Anders Torp til avisen.

Han kom seg selv ut i 2007, etter syv år i farens menighet. 20-åringen sa til avisen at lederskapet i menigheten, deriblant hans egen far, fikk en kontrollerende rolle over medlemmenes liv.

Sønnen sa også at han flere ganger selv har vært vitne til eksorsisme og djevelutdrivelse.

- En jente begynte å kutte seg opp med en kniv - heldigvis fikk jeg vridd den ut av hendene hennes. Flere er blitt psykisk ustabile, og en venn av meg fikk flere epilepsiliknende anfall i perioden han var under eksorsisme. Flere ganger har jeg holdt fast krakilske og voldelige personer, sa Anders Torp til VG.

Les også: - Pappa er djevelutdriver

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere