Inntil videre og fram til 27. mai er det stengte serveringssteder i hovedstaden, også utendørs.

Siste: Raymond Johansen kaller inn til pressekonferanse klokka 13.30 fredag.

Byrådsleder Raymond Johansen (VG) i Oslo sier til VG at de planlegger å fortsette gjenåpningen av Oslo og at det fredag kommer en plan for forsiktig gjenåpning av hovedstadens restauranter.

Les også: To av tre nordmenn mener vaksineselskaper bør dele oppskrift på koronavaksiner

- Så langt viser denne gradvise gjenåpningen at vi har fått økt mobilitet i Oslo, men ikke økt smitte, sier Johansen til avisa.

Johansen varslet tidligere denne uka at det kommer endringer i koronatiltak fredag, men understreket også at det skal lite til før trenden snur.

Høie vil avvente

Regjeringen vil vente litt til med lettelser i de nasjonale koronatiltakene, sier helseminister Bent Høie til Aftenposten. De nasjonale tiltakene sier blant annet at det skal være skjenkestopp klokka 22 og at man ikke skal ha besøk av mer enn fem gjester.

Les også: Johansen spår gjenåpning – men advarer om uforutsigbarhet

79 nye smittetilfeller siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 79 nye koronasmittede i Oslo. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 80 smittede per dag.

Smittetallene er høyest i bydelen Søndre Nordstrand. Der ligger smittetrykket på 322 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene. Det ble registrert ti nye smittede i bydelen siste døgn.

Les også: FHIs ukerapport: R-tallet er 1,0

Deretter følger bydelene Stovner (240) og Grünerløkka (224), viser en oversikt NTB har utarbeidet.

Bydelen Vestre Aker har for tiden de laveste smittetallene. Der er smittetrykket på 91 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene, med fem nye registrerte smittede i bydelen siste døgn.

Totalt er 35.353 Oslo-borgere registrert smittet siden mars i fjor.

Byrådsleder Raymond Johansen presenterer torsdag revidert Oslo-budsjett for 2021.