Oslos dyreste villa kan bli solgt til halv pris

BASSENGHUS: Det er et eget bassenghus på eiendommen som først ble lagt ut for tvangssalg til 55 millioner kroner, med utsikt over Oslo.

BASSENGHUS: Det er et eget bassenghus på eiendommen som først ble lagt ut for tvangssalg til 55 millioner kroner, med utsikt over Oslo. Foto: Advokatfirmaet Storløkken og fotograf Morten Henden Aamot

Prisen er satt ned med 15 mill.

I april skrev Nettavisen om den eksklusive eiendommen på Ullern i Oslo. Prisen var satt til 55 millioner kroner, men villaen er fortsatt ikke solgt.

Derfor har prisen nå blitt satt ned med 15 millioner kroner, til 40 millioner.

- Prisantydningen var satt ut fra en forhåndstakst, og det har ikke kommet noen overraskelser annet enn at markedet vurderer at eiendommen neppe er verdt 55 millioner. Men vi får se hva sluttprisen blir, det vet vi ikke ennå, sier advokat Ole Per Solum i Advokatfirma SGB Storløkken, som står for tvangssalget av eiendommen, til Nettavisen.

Villaen er fortsatt den dyreste i Oslo som ligger ute til salg på Finn.no.

Les også: Får ikke solgt Oslos dyreste villa

- Har bud på over 30. mill
Eiendommen består av en sveitservilla og et nyere bassenghus. Tømmerhuset ble bygget i 1884, og den totale eiendomsmassen er på hele 627 kvadratmeter. Bassenghuset har en underjordisk adkomst fra huset.

Solum forteller at de har bud inne på eiendommen.

- Vi er i en budprosess, og har bud på over 30 millioner kroner, sier han.

- Har dere fått flere interessenter etter prisnedsettelsen?

- Det har vi absolutt, men mest av alt fordi interessentene er ferdige med vurderingene av eiendommen og er blitt klare for å by. Det har vært en prosess som har gått over tid, med seriøse interessenter som har brukt tid og rådgivere for å vurdere eiendommen som er stor og komplisert eiendom å kjøpe, sier Solum.

TØMMERVILLA: Sveitservillaen på Ullern i Oslo ble bygget i 1884. Foto: Advokatfirmaet Storløkken og fotograf Morten Henden Aamot


- Har blitt mer liv i leiren

Han påpeker at den som kjøper en slik eiendom, bør ha kyndige rådgivere for å gjøre en skikkelig vurdering av eiendommen og teknisk anlegg.

- Det er det som har gjort at vi har fått en effekt nå. Når folk begynner å by vil andre som har vært med i prosessen komme ned fra gjerdet, sier han, og konstaterer:

- Det har blitt mer liv i leiren.

Han viser til at en budrunde ikke bare kan avsluttes, slik det er ved frivillige salg, siden det er et tvangssalg.

- Alle bud må stå i seks uker. Derfor trekker denne saken ut. Men det er bra, for det har gitt interessentene mulighet til å vurdere eiendommen, sier Solum.

Advokaten har tro på at salget snart er i havn.

- Vi satser på å få avsluttet denne saken med det aller første, sier han.

Anslo en verdi på 70 mill.
Prakteiendommen har tilhørt investor og tidligere Thule Drilling-sjef Anders-Ivar Olsen. Dagens Næringsliv (DN) skrev i januar at Olsen er tiltalt for grovt skattesvik av Økokrim, og at hans kreditorer i lang tid skal ha forsøkt å tvangsselge eiendommen.

Ifølge avisen oppga Olsen selv til byfogden for over ett år siden at taksten ved et frivillig salg ville vært på 70 millioner kroner.

Dermed kan eiendommen bli solgt til under halve prisen av Olsens eget anslag, dersom et bud på under 35 millioner kroner aksepteres.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.