Gå til sidens hovedinnhold

Oslos eldste rutebuss går til Grefsenkollen

Jon Kloster, Lars Petter Fosdahl og Sigmund Ruud er strålende fornøyde. Endelig er Grefsenkollen-ekspressen en realitet.

KJELSÅS/GREFSEN: – Ja, velkommen inn, og bare sett deg hvor du vil! smiler Jon Kloster, styreleder ved Grefsenkollen.

Den svært så sjarmerende gule bussen har akkurat plukket opp undertegnede journalist midt i Storo-krysset.

En Volvo 1969 snutebuss med 28 originale skinnseter og en strålende blid sjåfør – pent antrukket, med hatt og jakke.

– Vi hadde jomfruturen nå på lørdag og det gikk som smurt. Vi var litt spente på de siste bakkene opp, men det funket bra, sier Kloster.

– Tilgjengelig for alle

Arbeidet med å gjøre Grefsenkollen mer tilgjengelig har pågått i flere år. Vanlig buss går bare på søndager.

– Vi hadde ønske om at dette skulle være et gratis-tilbud til folk som vil besøke Grefsenkollen, men selv om tilbudet er gratis koster det selvsagt penger.

Nettopp derfor er vi utrolig glade for å ha fått med oss Privatmegleren som sponsor, sier prosjektleder ved Grefsenkollen, Lars Petter Fosdahl.

LES OGSÅ: Taubane til Grefsenkollen?

De fant veteranbussen, som tidligere har hatt sin faste rute i Mandal, på Finn.no. I første omgang leier de den frem til september – det vesentlige var om den klarte bakkene frem til utsiktstoppen Grefsenkollen.

– Den tiltrekker seg utvilsomt oppmerksomhet, og det synes vi er veldig hyggelig, sier Fosdahl, og løfter armen i været for å vinke til et knippe barn som fulle av iver står og vinker fra fortauet.

– Det er veldig hyggelig for oss å være med å støtte dette tilbudet. Grefsenkollen, med alle sine arrangementer og sosial hygge, er viktig for folk i nærmiljøet.

Nå er vi med på å gjøre det enklere for folk å ta seg opp dit, også hvis man er dårlig til bens, og/eller ikke disponerer egen bil, sier Sigmund Ruud i Privatmegleren Renommé.

LES OGSÅ: Ta turen opp over Oslo

Historisk sus i 2013

Med musikk fra en svunnen tid over anlegget er det som tiden forsvinner. Man kjenner hvordan skuldrene senkes.

– Vi kaller den Grefsenkollen-ekspressen, men det er klart, alt er relativt, sier Kloster, som understreker at turen kun tar rundt 15 minutter.

– Veteranbussen settes opp fra denne uken, onsdag til og med lørdag, med flest avganger på lørdager. Rutetidene ligger på siden vår på Facebook, men vi vil også forsøke å få satt de opp på aktuelle steder i området, sier Kloster.

Bussjåfør for anledningen, Geir Garstad, smiler bredt fra førersetet. Han er pensjonert bussjåfør og lærer, men synes tydelig det er godt å være tilbake ved det store rattet.

– Vi har behov for flere bussjåfører. Til nå har vi hatt litt flaks, men det er bare å si i fra hvis det kunne være interessant, sier Kloster og legger til:

– Nå håper vi selvsagt så mange som mulig benytter seg av dette gratis-tilbudet. Jo flere - jo bedre!

LES OGSÅ: Stor deltagelse på Grefsenkollen Opp

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai