RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslos uteliv svartere enn før

Oslo (NTB): Omfanget av svart arbeid og omsetning i Oslos utelivsbransje bare øker. Hundrevis av millioner unndras beskatning.

719 kontroller gjennomført fra 2008 til for drøyt en uke siden viser at inntekter for 205 millioner ikke er meldt til skattemyndighetene for bedrifter i utelivsbransjen. Inntekter for 9 millioner er ikke meldt til skattemyndighetene for enkeltpersoner i bransjen. 58 millioner knytter seg til unndratt merverdiavgift. I alt 60 bedrifter eller enkeltpersoner er anmeldt.

De aller fleste kontrollene er gjort i år, og de aller fleste gjort ved restauranter og barer i Oslo, skriver Aftenposten.

- De som ønsker å drive seriøst, trues av «naboen» som ikke er interessert i å innrette seg etter reglene. Her ligger faren for konkurransevridningen, sier seksjonssjef Trond Aas i Skatt øst.

I en rapport fra 2008 dokumenterte en arbeidsgruppe med bl.a. NHO Reiseliv at det omsettes for 1,3 milliarder svart i utelivet i Oslo og Akershus, av en total omsetning på 6,5 milliarder.

Høsten 2007 startet Oslo kommune, politiet og NHO Reiseliv et samarbeid for å gjøre Oslo til en tryggere utelivsby. De av utestedene som drev lovlig, skulle få utstedt et såkalt vertskapsbevis for god drift og som veileder for utelivsgjestene. Men bare en liten andel av stedene meldte seg på. Nå er ordningen lagt på is. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere