Gå til sidens hovedinnhold

Osloskole forbyr voldelige skytespill

Elevene ved Nordstrand videregående skole er kritiske til forbudet.

(Spill): Ifølge rektor ved Nordstrand videregående skole er forbudet bare en innskjerping av det eksisterende reglementet, men elevene ved skolen er likevel kritiske til avgjørelsen.

- Vi reagerte på lærernes uttalelser om at dette var på grunn av massakrene ved skoler i Tyskland og Finland. Ikke på grunn av at man generelt vil stoppe vold på skolen, sier Ole-André Foss (17) til nettstedet Noblad.no.

Rektor Torunn Thomassen forklarer hendelsene i Tyskland ikke har noe med innstrammingen å gjøre, men at voldelige spill rett og slett ikke har noe på skolens PC-er å gjøre.

- Vårt IT-utstyr skal brukes til økt læring, sier hun til lokalavisen.

Verken rektor eller Foss føler grunn til frykt en massakre ved Nordstrand videregående skole. Selv om 17-åringen ikke har noen problemer med å overholde forbudet, mener han tiltaket bommer helt og at skolen heller burde passe på at enkeltelever ikke faller utenfor samfunnet.

- Man må være oppmerksom på om noen mobbes, har tilgang til våpen og om noen lever seg for godt inn i skytespillene. Da er det fare på ferde, sier Ole-André.

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken