*Nettavisen* Nyheter.

Ottar raser mot Man Show

Kvinnegruppa Ottar kaller «The Manshow-gutta» hevnsyke mannsjåvinister etter mandagens program.

26.10.06 17:50

(SIDE2): I mandagens «The Manshow» gikk «the Manshows veldedighetsaksjon 2006» av stabelen.

Publikum og seere ble oppfordret til å støtte opp om de svake og skakkjørte i samfunnet. Før innslaget med klipp fra norsk damefotball ble vist, advarte Lilleheie mot sterke scener.

Deretter oppga Lilleheie et telefonnummer som seerne kunne ringe til eller sende SMS til for å gi sin pengestøtte. Dette nummeret viste seg å tilhøre kvinnegruppa Ottar.

- Sjikanering
Nå raser kvinnegruppa etter å ha mottatt en storm av telefoner og sms`er i tiden etter programmet.

- Nå skjønner jeg sammenhengen her. Jeg har fått så mange rare telefoner og sms`er i det siste. Er det mulig! Dette nummeret er det eneste nummeret kvinnegruppa Ottar i Oslo disponerer, så jeg må være tilgjengelig på det hele tiden. For noen dager siden ble det så ille at jeg måtte skru den av, sier Trine Rogg Korsvik som er styremedlem i kvinnegruppa.

Rogg Korsvik er ikke nådig når hun skjønner hva som har skjedd.

- Dette er mannsjåvinistisk, grovt, harry, barnslig, respektløst, useriøst og sjikanerende – både mot oss og norsk kvinnefotball. Det hadde vært greit om de kun dro vitser om oss, men å sjikanere intetanende mennesker på denne måten er tåpelig, sier hun.

- Hva ble sagt og skrevet?

- Det var mange meldinger hvor det bare stod «Hjelp!». Andre meldinger gikk på at de ville støtte opp med en krone. Andre meldinger var uten beskjed. Mange ringte opp uten å si noe i det hele tatt. Jeg skjønte ingenting, men trodde kanskje det kunne ha noe med årets tv-aksjon å gjøre fordi lederen vår Ane Stø har jobbet mye med den, sier en sint og fortvilet Rogg Korsvik.

Ren hevn
Kvinnegruppa Ottars leder, Ane Stø, mener dette dreier seg om ren hevn.

- For ca to måneder siden ble vi oppringt av Lilleheie som lurte på om vi ville stille opp på et intervju som skulle sendes i hans nye program. Han ville at vi skulle tale kvinners sak i et mannsjåvinistiskprogram. Vi syntes dette hørtes kjipt ut, og ville ikke være med å legitimere et slikt program, og hjelpe dem med å trekke seere. Derfor ønsket de nå å hevne seg på oss, sier Stø.

Stø mener programmet ikke finnes morsomt, og at det særlig er måten de har gått fram på hun nå reagerer på.

Om Ottar vil gå videre med det de kaller sjikane har de enda ikke tatt stilling til.

- Dette ble gjort kjent for oss i dag, så vi må ta det opp i styret så fort som mulig. Det er mulig vi vil kontakte ledelsen i kanalen for å si hva vi mener om programmet, sier hun.

Ler godt av det hele
Håvard Lilleheie på sin side ler godt når Side2 forteller hvordan Ottars telefon ikke har stått stille etter showet.

- Hahahaha¿..Dette mener jeg må være god reklame for Ottar fordi vi tenker at alt er god reklame. Men de trenger ikke sende blomster for å si det sånn, ler en fornøyd Lilleheie.

- Stemmer det at dere ønsket å ha gruppa med i programmet?

- Ja, det gjør det, men de ville ikke være med, sier han.

- Ottar kaller innringingsspøken for en ren hevn – hva er din kommentar til det?

- Ja, det kan man jo si. Men grunnen til at vi gjorde det er jo at man tuller med de man er fascinert av. Det er et ønske om kontakt, sier Lilleheie.

Når vi forteller Lilleheie at kvinnegruppa Ottar mener programmet er barnslig og mannsjåvinistisk sier ikke komikeren noe på det.

- Ja, det er meningen det, ler han.

Hele innslaget: Se Man Show på web-tv her

Følg Side2 på mobilen

Les også

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.