*Nettavisen* Nyheter.

Ottos Jesus-flørt

I fjor besøkte Otto Jespersen «utkantstrøka» - nå skal han rette blikket innover i sjelen til religionene. Se et stuntene her.

30.01.07 14:24

(SIDE2): I februar braker det løs med en ny runde av «Rikets Røst» på TV 2.

Tirsdag var det Verdikanalen som fikk besøk av den omstridte programlederen. Besøket er et ledd i Jespersens nye serie der han tester ut ulike livssynssamfunn.

- I fjor besøkte jo Otto utgangsstrøk, nå vil han sette seg inn i ulike relgioner, sier informasjonsansvarlig Jørund Rasdal Unneland.

Mange tror kanskje Otto er ateist, men mannen har fylt 50 og føler at han er «på leit».

- Siden vi har en statskirke i Norge, var det naturlig å begynne med kristendommen, mener Unneland. Forøvrig sier han at det har vært et mål «å gå så bredt ut som mulig».

Provoserte med bibelbrenning
Jespersen har tidligere provosert kristenfolket. Det skjedde da han i fjor vår kastet deler av det Gamle testamentet på et bål i sentrum av Ålesund.

Ordfører Arve Tonning var blant dem som da reagerte kraftig.

- Jeg ser ikke noe morsomt i å gjøre noe sånt, uttalte han til Absolutt.

Les hele saken: Jespersen brente bibel

Anmeldte Jespersen
Tirsdag var Jespersen gjest i Verdikanalen. Tidligere har han vært i konflikt med kanalens programleder, Finn Henrik Friis Larsen. Han var den som anmeldte Otto Jespersen da han i programmet «Torsdagsklubben» brant det amerikanske flagget.

- Han er nok ikke klar over at det var jeg som anmeldte ham for å brenne det amerikanske flagget i sin tid, humret programleder i Verdikanalen, Finn Henrik Friis Larsen, til magazinet.no før sending.

Les mer: OJ slipper straff for flaggbrenning

Det hindret likevel ikke Jespersen i å møte opp i studio hos Friis Larsen, skriver magazinet.no.

Her stilte Jespersen sporty opp og var nærmest som en pusekatt å regne. Med Jesus-caps og munnspill gjorde han også en liten opptreden på direkten.

Jespersen skal ha begrunnet besøket med at han vil se nærmere på hvordan man produserer kristen-TV.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.